Recept
« Terug naar recepten
Rooibospunch
PT30M
Rooibospunch
Een heerlijk rooibospunch recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Dranken - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rooibospunch te bereiden
Was de citroen goed en snijd deze in partjes.Steek de kruidnagels in een partje citroen.Halveer de sinaasappels en pers ze uit en zeef het sinaasappelsap.Laat de zakjes rooibosthee in 400 ml.kokend water trekken en verwijder de theezakjes.Verwarm in een pannetje met deksel het sinaasappelsaap met de rooibosthee en breng deze tegen de kook aan, voeg de rietsuiker,partjes citroen en het kaneelstokje toe en laat het 10 min met de deksel op het pannetje trekken.Verwijder de kruidnagels uit de citroenpartjes en het kaneelstokje uit de punch.Verdeel de rum en de partjes citroen over 4 hittebestendige glazen en schenk de punch erin.Serveer er extra rietsuiker bij.
Machteld zegt: