Recept
« Terug naar recepten
Roomcake met Citrusstroop
PT70M
Roomcake met Citrusstroop
Een heerlijk roomcake met citrusstroop recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
delicious
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roomcake met Citrusstroop te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Klop 3 eiwitten tot zachte pieken. Klop 300 ml slagroom met 175 gram suiker en 1 theelepel vanille aroma lobbig. Voeg 300 gram zelfrijzend bakmeel en rasp van 1 citroen toe en spatel het luchtig door. Spatel vervolgens voorzichtig de eiwitten bij de room. Boter een springvorm van 20 cm in en bekleed het met bakpapier. Schep het beslag in de springvorm. Zet de springvorm ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven.
Maak de citrusstroop door op een laag vuur de rasp en sap van 1 sinaasappel, de sap van 1 citroen en 75 gram suiker. Laat het 10 minuten op laag vuur staan.
Giet de citrusstroop over de warme cake! Smul ze!
Maak de citrusstroop door op een laag vuur de rasp en sap van 1 sinaasappel, de sap van 1 citroen en 75 gram suiker. Laat het 10 minuten op laag vuur staan.
Giet de citrusstroop over de warme cake! Smul ze!