Recept
« Terug naar recepten
Roomijs met aardbeien in een oosterse sinaasappels
PT30M
Roomijs met aardbeien in een oosterse sinaasappels
Een heerlijk roomijs met aardbeien in een oosterse sinaasappels recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marij Backus- Nelissen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Van onze kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Roomijs met aardbeien in een oosterse sinaasappels te bereiden
Was de aardbeien,haal de kroontjes eraf en halveer ze. Voor de saus, de suiker goudbruin laten smelten
afblussen met het sinaasappelsap en voeg de sinaasappelschil,de kaneel, de gember en de vanille toe.
Het geheel zachtjes laten inkoken tot 2/3 en laten afkoelen. De aardbeien in een brede schaal leggen.
Roer de likeur en evt. een beetje gembersaus door de saus en haal het vanillestokje en kaneel eruit.
Zeef de saus boven de aardbeien.goed omscheppen en 10 minuten laten marineren
afblussen met het sinaasappelsap en voeg de sinaasappelschil,de kaneel, de gember en de vanille toe.
Het geheel zachtjes laten inkoken tot 2/3 en laten afkoelen. De aardbeien in een brede schaal leggen.
Roer de likeur en evt. een beetje gembersaus door de saus en haal het vanillestokje en kaneel eruit.
Zeef de saus boven de aardbeien.goed omscheppen en 10 minuten laten marineren