Recept
« Terug naar recepten
Oet 't Waekblaad spitskoolsoep ( familierecept)
PT30M
Oet 't Waekblaad spitskoolsoep ( familierecept)
Geregeld krijg ik van een vriendin recepten via de app toegestuurd. Het zijn
allemaal ingezonden familierecepten uit het Waekblaad..... een
streekkrantje, dat wij helaas niet in de bus krijgen.Deze soep had zijzelf
gemaakt en was er vol lof over. Heerlijk kruidig van smaak. Bovendien snel,
gemakkelijk en vegetarisch. Ik had nog een spitskooltje in de groentelade
liggen en aangezien we straks ons soepmonstertje met haar broertje te
logeren krijgen deze soep voor 4 personen gemaakt.
Recept van:
Lidy Berkx
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Regionale
Bron:
Zie in de titel van het recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oet 't Waekblaad spitskoolsoep ( familierecept) te bereiden
- Smelt de roomboter in een soeppan en fruit de sjalot. knoflook en de gember enkele minutren
- Roer er de kerrie, of kurkuma door en bak even mee.
- Voeg dan de gesnipperde spitskool toe en bak deze enkele minuten mee.
- Dan mag de bouillon met de room erbij en laat dit geheel op een zacht vuurtje circa 10 minuten koken.
- Pureer de soep met de staafmixer.
- Smelt de andere eetlepel roomboter en voeg de achter de hand gehouden spitskool toe.
- Bak de kool heel eventjes mee. Schep de soep in voorverwarmde kommen en garneer met de knapperig gebakken kool.