KookJij

Oet 't Waekblaad spitskoolsoep ( familierecept)

Geregeld krijg ik van een vriendin recepten via de app toegestuurd. Het zijn allemaal ingezonden familierecepten uit het Waekblaad..... een streekkrantje, dat wij helaas niet in de bus krijgen.Deze soep had zijzelf gemaakt en was er vol lof over. Heerlijk kruidig van smaak. Bovendien snel, gemakkelijk en vegetarisch. Ik had nog een spitskooltje in de groentelade liggen en aangezien we straks ons soepmonstertje met haar broertje te logeren krijgen deze soep voor 4 personen gemaakt.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Regionale
Bron: Zie in de titel van het recept
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oet 't Waekblaad spitskoolsoep ( familierecept) te bereiden

  1. Smelt de roomboter in een soeppan en fruit de sjalot. knoflook en de gember enkele minutren
  2. Roer er de kerrie, of kurkuma door en bak even mee.
  3. Voeg dan de gesnipperde spitskool toe en bak deze enkele minuten mee.
  4. Dan mag de bouillon met de room erbij en laat dit geheel op een zacht vuurtje circa 10 minuten koken.
  5. Pureer de soep met de staafmixer.
  6. Smelt de andere eetlepel roomboter en voeg de achter de hand gehouden spitskool toe.
  7. Bak de kool heel eventjes mee. Schep de soep in voorverwarmde kommen en garneer met de knapperig gebakken kool.

Mijn kookverhaal (Lidy Berkx)







Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst