Recept
« Terug naar recepten
Rosbief in zoutkorst
PT60M
Rosbief in zoutkorst
Een heerlijk rosbief in zoutkorst recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
libelle lekker
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rosbief in zoutkorst te bereiden
Verwarm de oven voor op 220° C.
Vermeng het eiwit met het zout. Strooi een laag zout in een ovenschaal en leg er de helft van de tijm op. Leg het vlees op het zout, verdeel de rest van de tijm over het vlees en bestrooi met het resterende zout. Duw lichtjes aan en zorg ervoor dat het vlees volledig bedekt is.
Zet het vlees 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat 10 minuten rusten, breek de zoutkorst open en snij de rosbief in plakjes.
Vermeng het eiwit met het zout. Strooi een laag zout in een ovenschaal en leg er de helft van de tijm op. Leg het vlees op het zout, verdeel de rest van de tijm over het vlees en bestrooi met het resterende zout. Duw lichtjes aan en zorg ervoor dat het vlees volledig bedekt is.
Zet het vlees 45 minuten in de voorverwarmde oven. Laat 10 minuten rusten, breek de zoutkorst open en snij de rosbief in plakjes.