Recept
« Terug naar recepten
Zeebaars met een kruiden-zoutkorst
PT40M
Zeebaars met een kruiden-zoutkorst
Een heerlijk zeebaars met een kruiden-zoutkorst recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Harry Löhr
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Rachel Koo - Mijn Franse Keuken
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeebaars met een kruiden-zoutkorst te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed het bakblik met bakpapier. Rasp de citroen door de zout. Snij vervolgens de citroen in schijfjes en stop deze samen met 2 takjes bladpeterselie in de buikholte van de vis. Hak de rest van de peterselie fijn (zet een paar lepels apart voor garnering) en meng dit door het zout. Schep vervolgens de 2 eiwitten door het zoutmengsel.
Strijk de helft van de zoutmengsel op de bakplaat leg hier de vissen op (met een vinger tussenruimte). Bedek de vissen vervolgens met de rest van het zout en bak ze ca. 20 minuten in de oven.
Haal de gare vis uit de oven en breek de korst met een mes, pel voorzichtig het zout er af. Serveer de vis met bijvoorbeeld aardappeltjes of een lekkere salade.
Strijk de helft van de zoutmengsel op de bakplaat leg hier de vissen op (met een vinger tussenruimte). Bedek de vissen vervolgens met de rest van het zout en bak ze ca. 20 minuten in de oven.
Haal de gare vis uit de oven en breek de korst met een mes, pel voorzichtig het zout er af. Serveer de vis met bijvoorbeeld aardappeltjes of een lekkere salade.