Recept
« Terug naar recepten
Rosbief klaargemaakt op Afghaanse Wijze
PT150M
Rosbief klaargemaakt op Afghaanse Wijze
Een heerlijk rosbief klaargemaakt op afghaanse wijze recept uit de wereldkeuken keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
150 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Iran
Keuken:
Wereldkeuken
Bron:
Kennis, die in Kunduz heeft gezeten.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rosbief klaargemaakt op Afghaanse Wijze te bereiden
1).Maak 6 snedes in het vlees (4 aan de bovenkant en 1 links en 1 rechts) van zo'n 4 cm diep.
2).Voeg de bestanddelen van de Afghaanse kruidenmix bij elkaar en smeer het vlees hiermee goed in. Verpak het vlees in plastic huishoudfolie en zet een uurtje weg.
3).Pak het vlees uit en wrijf het in met olijfolie extra virgine (of voor wie zo'n ding hebben: bespuit met een olijfolie sprayer).
4).Zet in de oven en bak het vlees gaar zoals men het hebben wil. Denk aan ongeveer 30 minuten. De kern temperatuur is ± 160 graden Celsius voor medium rare.
Tijdens het roosteren met kooksappen bevloeien (keertje of 2).
5).Dan het vlees afgedekt met alu-folie 30 minuten laten staan, vervolgens dwars op de draad in plakken snijden.
6).Tijdens het rusten van het vlees het zout en de gesnipperde knoflook goed door de dikke yoghurt roeren.
2).Voeg de bestanddelen van de Afghaanse kruidenmix bij elkaar en smeer het vlees hiermee goed in. Verpak het vlees in plastic huishoudfolie en zet een uurtje weg.
3).Pak het vlees uit en wrijf het in met olijfolie extra virgine (of voor wie zo'n ding hebben: bespuit met een olijfolie sprayer).
4).Zet in de oven en bak het vlees gaar zoals men het hebben wil. Denk aan ongeveer 30 minuten. De kern temperatuur is ± 160 graden Celsius voor medium rare.
Tijdens het roosteren met kooksappen bevloeien (keertje of 2).
5).Dan het vlees afgedekt met alu-folie 30 minuten laten staan, vervolgens dwars op de draad in plakken snijden.
6).Tijdens het rusten van het vlees het zout en de gesnipperde knoflook goed door de dikke yoghurt roeren.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef hierbij bv "Rijst op Iraanse Wijze" (zie aldaar) en gegrillde groentes.
poul zegt: