Recept
« Terug naar recepten
Rosegelei met rode vruchten
PT90M
Rosegelei met rode vruchten
Een heerlijk rosegelei met rode vruchten recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
L Broers
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Maggi
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rosegelei met rode vruchten te bereiden
1. Doe de rose met de suiker, opgesneden vanillestokje, gember en citroengras in een pannetje en breng aan de kook. Laat tot ongeveer de helft inkoken.
2. Week de gelatine (behalve als je poeder gebruikt, kijk op de verpakking) en voeg daarna toe. Giet alles door een zeef in een kom en laat vervolgens een uur afkoelen in de koelkast.
3. Snijd 4 rondjes met een diameter van ca. 12 cm uit het bladerdeeg, en bak ca. 3 minuten aan elke kant in een pan met anti-aanbaklaag tot ze mooi bruin zijn.
4. Verdeel de rosegelei over 4 diepe bordjes of kommetjes, verdeel het fruit erover, schep in elk bordje een bolletje vanille-ijs. Rasp de limoen erboven.
5. Leg op elk bordje een plakje bladerdeeg. Bestrooi met poedersuiker en versier met blaadjes verse munt.
2. Week de gelatine (behalve als je poeder gebruikt, kijk op de verpakking) en voeg daarna toe. Giet alles door een zeef in een kom en laat vervolgens een uur afkoelen in de koelkast.
3. Snijd 4 rondjes met een diameter van ca. 12 cm uit het bladerdeeg, en bak ca. 3 minuten aan elke kant in een pan met anti-aanbaklaag tot ze mooi bruin zijn.
4. Verdeel de rosegelei over 4 diepe bordjes of kommetjes, verdeel het fruit erover, schep in elk bordje een bolletje vanille-ijs. Rasp de limoen erboven.
5. Leg op elk bordje een plakje bladerdeeg. Bestrooi met poedersuiker en versier met blaadjes verse munt.