Recept
« Terug naar recepten
Rozenblaadjesconfituur
PT20M
Rozenblaadjesconfituur
Een heerlijk rozenblaadjesconfituur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
18 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rozenblaadjesconfituur te bereiden
De rozenblaadjes plukken rond de middag als de rozen mooi open zijn, geen verwelkte blaadjes nemen,deze wat in de zon staan hebben een heerlijk aroma. De blaadjes goed na kijken of er geen ongedierte inzit. De blaadjes in reepjes snijden in een grote kom leggen en met het sap van 2 uitgeperste citroenen bedruppelen, goed mengen met de handen, een theedoek er over hangen en nog een nacht laten staan. Tussen door regelmatig een somdraaien. SÃ nderdaags de blaadjes samen met het water en de frambozen in een pan aan de kook brengen, even goed laten doorkoken, dan dooreen zeef laten uitdruppelen waarin een neteldoek is gelegd. Op het einde goed het laatste vocht eruitpersen. Het kookvocht afmeten (Ik had 1 liter 200 vocht over) en aan de hand van deze hoeveelheid de pectine hoeveelheid en de suiker aanpassen. (in de doosjes binnenin heb je een lijst die je verder kan helpen). Het vocht in een schone pan opzetten en de laatste citroen uitpersen, het sap zeven, en bij het vocht doen. Het vocht goed aan de kook brengen en de zakjes pectine erin strooien. Als het weer kookt de suiker toevoegen, opnieuw aan de kook brengen en indien nodig een beetje afschuimen. Nu de borrel bosaardbeienlikeur toevoegen, wel opletten want deze confiture mag maar1 min ten hoogste doorkoken. De pan van het vuur nemen en meteen de potjes met schroefdeksel vullen, dus kokend heet en meteen afsluiten en laten rusten.