KookJij

Rozencakejes met glazuur

Een heerlijk rozencakejes met glazuur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Cake
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: tal maes
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Rozencakejes met glazuur te bereiden

Verwarm de oven voor op 175 graden. Verdeel 12 papieren vormpjes over de uitsparingen in een muffinblik. Klop in een kom de boter met de suiker romig. Voeg één voor één de eieren toe en klop het tot een luchtig mengsel. Meng er de melk en een mespunt zout door. Zeef het meel erboven en meng het geheel tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cakejes 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Meng in een kommetje de poedersuiker met het rozenwater, voeg het water druppelsgewijs toe want het glazuur mag niet te vloeibaar zijn. Bestrijk de cakejes met het suikermengsel. Plak er de rozenblaadjes en de decoratiepillen op en laat het glazuur hard worden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

anaiis

anaiis zegt:
gaat het ook zonder rozenblaadjes? :S
Aninka

Aninka zegt:
Ik ga ze straks maken, ik wacht nog op de melk :) ik vertel of ze gelukt zijn! :D