Recept
« Terug naar recepten
Rozencakejes met glazuur
PT30M
Rozencakejes met glazuur
Een heerlijk rozencakejes met glazuur recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
15
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
tal maes
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rozencakejes met glazuur te bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden. Verdeel 12 papieren vormpjes over de uitsparingen in een muffinblik. Klop in een kom de boter met de suiker romig. Voeg één voor één de eieren toe en klop het tot een luchtig mengsel. Meng er de melk en een mespunt zout door. Zeef het meel erboven en meng het geheel tot een glad beslag. Verdeel het beslag over de vormpjes. Bak de cakejes 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin en gaar zijn. Haal ze uit de oven en laat ze afkoelen. Meng in een kommetje de poedersuiker met het rozenwater, voeg het water druppelsgewijs toe want het glazuur mag niet te vloeibaar zijn. Bestrijk de cakejes met het suikermengsel. Plak er de rozenblaadjes en de decoratiepillen op en laat het glazuur hard worden.
anaiis zegt: