Recept
« Terug naar recepten
Rozijnengehakt met stokbrood
PT30M
Rozijnengehakt met stokbrood
Een heerlijk rozijnengehakt met stokbrood recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
R Verelst
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Gerechten
- > Hoofdgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rozijnengehakt met stokbrood te bereiden
Laat de rozijnen even wellen in wat heet water.
Snipper de uien fijn, en de appels ook, en fruit ze samen in de boter. Voeg het gehakt toe en bak dat tot het rul is. Blijf wel roeren zodat het losraakt. Voeg de bloem en de kerrie toe en bak heel even mee, maar voorzichtig, het bakt snel aan. Voeg dan de bouillon en de room toe, roer goed door en laat het geheel nog zo'n 10 minuten pruttelen. Roer de gewelde rozijnen erdoor en warm nog even door voordat u het opdient. Stokbrood, afbak of vers, is hier heerlijk bij. Ook kunt u er wat salade bij serveren.
Snipper de uien fijn, en de appels ook, en fruit ze samen in de boter. Voeg het gehakt toe en bak dat tot het rul is. Blijf wel roeren zodat het losraakt. Voeg de bloem en de kerrie toe en bak heel even mee, maar voorzichtig, het bakt snel aan. Voeg dan de bouillon en de room toe, roer goed door en laat het geheel nog zo'n 10 minuten pruttelen. Roer de gewelde rozijnen erdoor en warm nog even door voordat u het opdient. Stokbrood, afbak of vers, is hier heerlijk bij. Ook kunt u er wat salade bij serveren.
Mijn kookverhaal (R Verelst)
Dit is een oud recept uit mijn studententijd, speciaal geschikt voor de examentijd omdat het snel klaar is en je er geen moeilijke dingen voor nodig hebt.
rientje zegt: