Recept
« Terug naar recepten
Rozijnenmuffins
PT45M
Rozijnenmuffins
Een heerlijk rozijnenmuffins recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Rozijnenmuffins te bereiden
1. De oven voorverwarmen op 210 °C. Een muffinvorm voor 12 muffins (inhoud 1,25 dL) invetten met gesmolten boter op olie.
2. Het bakmeel en het volkorenmeel, de gember en de kruiden in een grote kom zeven; de vliesjes die in de zeef zijn achtergebleven ook toevoegen. De suiker en rozijnen erdoor roeren en een kuiltje in het midden maken.
3. De eieren en de melk in een kommetje kloppen en met de boter in het kuiltje bij de droge ingrediënten gieten. Met een metalen lepel roeren tot alles gemengd is. Roer niet te lang – het beslag moet nog iets klonterig zijn.
4. Het beslag in de vormpjes scheppen en elk vormpje voor ca. driekwart vullen. De geschaafde amandelen over het mengsel strooien en zacht aandrukken. 20 minuten bakken of tot een vleespen die u in het midden van de muffin prikt, er schoon uitkomt. Laat de muffins 5 minuten in de vorm zitten voor u ze op een rooster af laat koelen.
5. OPGEKLOPTE BOTER: de boter met een houten lepel in een kommetje licht en romig kloppen. Het vanille-extract en het gezeefde poedersuiker erdoor kloppen. De muffins bestuiven met de gezeefde poedersuiker. Serveren met de opgeklopte boter.
2. Het bakmeel en het volkorenmeel, de gember en de kruiden in een grote kom zeven; de vliesjes die in de zeef zijn achtergebleven ook toevoegen. De suiker en rozijnen erdoor roeren en een kuiltje in het midden maken.
3. De eieren en de melk in een kommetje kloppen en met de boter in het kuiltje bij de droge ingrediënten gieten. Met een metalen lepel roeren tot alles gemengd is. Roer niet te lang – het beslag moet nog iets klonterig zijn.
4. Het beslag in de vormpjes scheppen en elk vormpje voor ca. driekwart vullen. De geschaafde amandelen over het mengsel strooien en zacht aandrukken. 20 minuten bakken of tot een vleespen die u in het midden van de muffin prikt, er schoon uitkomt. Laat de muffins 5 minuten in de vorm zitten voor u ze op een rooster af laat koelen.
5. OPGEKLOPTE BOTER: de boter met een houten lepel in een kommetje licht en romig kloppen. Het vanille-extract en het gezeefde poedersuiker erdoor kloppen. De muffins bestuiven met de gezeefde poedersuiker. Serveren met de opgeklopte boter.