Recept
« Terug naar recepten
Rozijnenscones met zonnebloempitten
PT20M
Rozijnenscones met zonnebloempitten
Een heerlijk rozijnenscones met zonnebloempitten recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Yvonne R
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
10-12 personen
Categorieën:
- > Dieet & Slank - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
176 kCal energie
5,32 Gram vet
5,32 Gram vet
Waardering:
5
0
11
Herkomst:
Amerika
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rozijnenscones met zonnebloempitten te bereiden
1. Verwarm de oven voor op 230 °C. Zeef het meel en het bakpoeder en wrijf de margarine er gelijkmatig door.
2. Roer de suiker, de rozijnen en 1 el zonnebloempitten erdoor. Voeg de yoghurt en zo veel melk toe om een vrij zacht, niet-plakkerig deeg te krijgen.
3. Rol het deeg op een met een bloem bestoven oppervlak uit tot een lap van 2 cm dik. Steek er met een vormpje rondjes uit en leg die op de bakplaat.
4. Bestrijk de vormpjes met melk, bestrooi ze met 1 el zonnebloempitten en bak de scones 10-12 minuten, tot ze goed gerezen en goudbruin zijn.
5. Laat ze op een rooster afkoelen.
2. Roer de suiker, de rozijnen en 1 el zonnebloempitten erdoor. Voeg de yoghurt en zo veel melk toe om een vrij zacht, niet-plakkerig deeg te krijgen.
3. Rol het deeg op een met een bloem bestoven oppervlak uit tot een lap van 2 cm dik. Steek er met een vormpje rondjes uit en leg die op de bakplaat.
4. Bestrijk de vormpjes met melk, bestrooi ze met 1 el zonnebloempitten en bak de scones 10-12 minuten, tot ze goed gerezen en goudbruin zijn.
5. Laat ze op een rooster afkoelen.