Recept
« Terug naar recepten
Rumpot
PT30M
Rumpot
Een heerlijk rumpot recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
8
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
http://www.jannekes.nl/
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rumpot te bereiden
Gebruik een glazen rumpot van 3 liter inhoud. Belangrijk is, dat de eerste keer evenveel fruit als kandij wordt toegevoegd, daarna steeds per 100 gr vruchten 50 gr kandij toevoegen.
De vruchten moeten steeds onder de rum staan (eventueel een verzwaard bordje erop leggen). De eerste vruchten van het seizoen zijn aardbeien, dus daarmee beginnen. 300 gr aardbeien goed wassen en laten uitlekken.
De aardbeien met 300 gr kandij in de rumpot leggen. Zoveel rum opschenken dat de vruchten onderstaan.
Al naar gelang het seizoen fruit toevoegen. Iedere keer per 100 gr vruchten 50 gr kandij toevoegen en zoveel rum bijschenken dat de vruchten weer onderstaan. Fruit schillen, ontpitten en in eventueel in partjes of stukjes snijden.
Is de pot vol, dan goed doorroeren.
De afgesloten pot minstens 4 maanden op een koele plaats laten staan.
De vruchten moeten steeds onder de rum staan (eventueel een verzwaard bordje erop leggen). De eerste vruchten van het seizoen zijn aardbeien, dus daarmee beginnen. 300 gr aardbeien goed wassen en laten uitlekken.
De aardbeien met 300 gr kandij in de rumpot leggen. Zoveel rum opschenken dat de vruchten onderstaan.
Al naar gelang het seizoen fruit toevoegen. Iedere keer per 100 gr vruchten 50 gr kandij toevoegen en zoveel rum bijschenken dat de vruchten weer onderstaan. Fruit schillen, ontpitten en in eventueel in partjes of stukjes snijden.
Is de pot vol, dan goed doorroeren.
De afgesloten pot minstens 4 maanden op een koele plaats laten staan.
liske zegt: