Recept
« Terug naar recepten
Rumsaus
PT30M
Rumsaus
Een heerlijk rumsaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
- > Sauzen & dressings - Warm
- > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Blue Band kookboekje: Nagerechten 1992
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Rumsaus te bereiden
Citroen wassen en het geel van de schil afschillen.
Rozijnen wassen en uit laten lekken.
In de steelpan de rum + het water + de citroenschil verhitten. Even doorroeren en van het vuur halen.
Bedek de pan en laat de rozijnen zo weken tot ze afgekoeld zijn.
Verwijder dan de citroenschil, zeef de rozijnen maar VANG HET WEEKVOCHT OP.
Klop de eidooiers met de suiker tot een witte, dikke crème.
Giet dan al kloppend geleidelijk het weekvocht erbij.
Verwarm dan deze crème au bain marie al flink kloppend tot het een gebonden, schuimige saus is.
Roer dan de geweekte rozijnen erdoor en haal van het vuur.
Serveer de saus warm of koud. (zie opm.)
Rozijnen wassen en uit laten lekken.
In de steelpan de rum + het water + de citroenschil verhitten. Even doorroeren en van het vuur halen.
Bedek de pan en laat de rozijnen zo weken tot ze afgekoeld zijn.
Verwijder dan de citroenschil, zeef de rozijnen maar VANG HET WEEKVOCHT OP.
Klop de eidooiers met de suiker tot een witte, dikke crème.
Giet dan al kloppend geleidelijk het weekvocht erbij.
Verwarm dan deze crème au bain marie al flink kloppend tot het een gebonden, schuimige saus is.
Roer dan de geweekte rozijnen erdoor en haal van het vuur.
Serveer de saus warm of koud. (zie opm.)
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
De opgegeven tijd klopt misschien niet helemaal, omdat de rozijnen af moeten koelen. Je kunt deze het beste van tevoren daarom laten weken zoals beschreven.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
fabita zegt:
fabita zegt: