Vlak voor het gebruik het vlees op een plank leggen en bedekken met alu-folie en 10 minuten laten rusten.
Dan dwars op de draad het vlees in dunne plakken snijden en verdelen over de borden.Schep er wat van het uienmengsel over uit de braadpan.
Op deze wijze maakten de Joden uit Syrie hun vlees klaar
Geef er aardappelen,rijst of couscous bij met een of meerdere keuze-groentes
Recept
« Terug naar recepten
Runder-Braadstuk - Gestoofd
PT1560M
Runder-Braadstuk - Gestoofd
Een heerlijk runder-braadstuk - gestoofd recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
1560 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
MiddenOosten
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runder-Braadstuk - Gestoofd te bereiden
1).Mix in een kommetje de uienpoeder, knoflookpoeder,
paprikapoeder, selderijpoeder en zeezout goed door elkaar en smeer daarmee het stuk vlees goed in aan beide zijden. Gebruik het helemaal op.
2).Leg het ingesmeerde vlees in een diepe kom weg, bedekt met keuekenfolie, in een koelkast en laat het daar minimaal 1 en maximaal 2 dagen staan.
3).In een grote pan met dikke bodem verhitten we 3 eetlepels rijstolie en we bakken daarin het vlees aan beide zijden mooie bruin.
4).We voegen nu toe aan de pan met vlees 125 cc bouillon en zetten het geheel in de oven gedurende 1 uur.
5).Dit geeft ons de gelegenheid om de rest van de olie in een andere pan met dikke bodem te verhitten en daarin de uien mooi bruin te bakken.
6).Zodra de uien op kleur zijn de knoflook toevoegen om die ook te kleuren. Zo nu en dan omroeren en op het kleinste vuur zetten om warm te houden.
7).Wanneer het vlees 60 à 75 minuten heeft gesudderd, voegen we uien en knoflook toe aan de pan met vlees en zetten we het geheel weer terug in de oven en laten het daar nog eens 2 1/2 uur sudderen.
Controleer zo nu en dan of er een beetje kokend water bij moet om niet droog te komen staan.
Na de laatste 2 1/2 uur zou het vlees mooi gaar moeten zijn, anders nog even langer tot het vlees goed gaar is geworden. Houd warm.
paprikapoeder, selderijpoeder en zeezout goed door elkaar en smeer daarmee het stuk vlees goed in aan beide zijden. Gebruik het helemaal op.
2).Leg het ingesmeerde vlees in een diepe kom weg, bedekt met keuekenfolie, in een koelkast en laat het daar minimaal 1 en maximaal 2 dagen staan.
3).In een grote pan met dikke bodem verhitten we 3 eetlepels rijstolie en we bakken daarin het vlees aan beide zijden mooie bruin.
4).We voegen nu toe aan de pan met vlees 125 cc bouillon en zetten het geheel in de oven gedurende 1 uur.
5).Dit geeft ons de gelegenheid om de rest van de olie in een andere pan met dikke bodem te verhitten en daarin de uien mooi bruin te bakken.
6).Zodra de uien op kleur zijn de knoflook toevoegen om die ook te kleuren. Zo nu en dan omroeren en op het kleinste vuur zetten om warm te houden.
7).Wanneer het vlees 60 à 75 minuten heeft gesudderd, voegen we uien en knoflook toe aan de pan met vlees en zetten we het geheel weer terug in de oven en laten het daar nog eens 2 1/2 uur sudderen.
Controleer zo nu en dan of er een beetje kokend water bij moet om niet droog te komen staan.
Na de laatste 2 1/2 uur zou het vlees mooi gaar moeten zijn, anders nog even langer tot het vlees goed gaar is geworden. Houd warm.
deuxchapeaux zegt:
Jan A.