Recept
« Terug naar recepten
Runderbouillon met groenten en vermicelli
PT110M
Runderbouillon met groenten en vermicelli
Een heerlijk runderbouillon met groenten en vermicelli recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Runderbouillon met groenten en vermicelli te bereiden
1. Doe het soepvlees met het bouillonblokje, de ui en de selder in een diepe kookpan. Schenk er 2 liter water bij. Breng aan de kook. Laat 1 uur afgedekt zachtjes sudderen.
2. Schraap de wortelen, schil de raapjes, spoel de courgette. Snij de groenten in gelijke blokjes of reepjes. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
3. Zeef de bouillon. Laat het soepvlees een beetje afkoelen, snij het vervolgens in stukjes.
4. Breng de helft van de bouillon weer aan de kook (vries de andere helft eventueel later in). Doe er de wortels, raapjes en courgette bij. Laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg er de lente-uitjes en de vermicellie aan toe. Laat nog 2 minuten koken.
5. Doe er het soepvlees weer bij. Breng op smaak met limoensap, peper en zout. Laat nog even goed doorwarmen. Werk af met verse koriander.
2. Schraap de wortelen, schil de raapjes, spoel de courgette. Snij de groenten in gelijke blokjes of reepjes. Snij de lente-uitjes in fijne ringen.
3. Zeef de bouillon. Laat het soepvlees een beetje afkoelen, snij het vervolgens in stukjes.
4. Breng de helft van de bouillon weer aan de kook (vries de andere helft eventueel later in). Doe er de wortels, raapjes en courgette bij. Laat 5 minuten zachtjes koken. Voeg er de lente-uitjes en de vermicellie aan toe. Laat nog 2 minuten koken.
5. Doe er het soepvlees weer bij. Breng op smaak met limoensap, peper en zout. Laat nog even goed doorwarmen. Werk af met verse koriander.