Recept
« Terug naar recepten
Runderstoof met cantharellen en abrikozen
PT180M
Runderstoof met cantharellen en abrikozen
De geur van cantharellen doet me altijd aan abrikozen denken en daarom
wilde ik met deze 2 ingrediënten samen eens een keertje een gerecht
maken. Door de abrikozen die ik
wilde gebruiken kwam ik op het idee om het een Marokkaans tintje te
geven en Ras El Hanout als extra smaakmaker te gebruiken.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
180 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Eigen recept
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Runderstoof met cantharellen en abrikozen te bereiden
- Wel de abrikozen in lauwwarm water.
- Haal het vlees uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Snij het in dobbelstenen.
- Maak de cantharellen goed schoon en spoel ze eventueel af onder stromend water en scheur of snij ze in stukken. - Maak de uien schoon en snij ze in halve ringen, schil de wortels en snij ze in dunne plakjes.
- Hak de knoflook en rasp de gember.
- Verwarm de olijfolie in een braadpan en smelt hierin een klont boter.
- Bak hierin het vlees rondom bruin. Bestrooi met peper en zout.
- Voeg de uienringen en de wortel toe en schep alles door elkaar en laat het 5 tot 10 minuten smoren.
- Voeg de gember, knoflook, Ras El Hanout, komijnpoeder en het kaneelstokje toe en schep alles door elkaar.
- Doe dan de (warme) bouillon erbij en laat het geheel 1 ½ tot 2 uur zachtjes stoven.
- Als het vlees zacht begint te worden, bak je in een andere pan de cantharellen (met peper en zout) en voeg de uitgelekte abrikozen toe om even mee te warmen.
- Dit mengsel voeg je toe aan het pruttelpotje en laat het nog ongeveer een half uurtje zachtjes meestoven.
- Voeg indien nodig extra vocht toe, als het juist te nat is hou je het deksel van de pan en laat het een beetje inkoken, je kunt het eventueel een beetje binden met allesbinder of een maïzenapapje.
- Serveer er couscous bij en strooi er een beetje gehakte koriander overheen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Els Meeuwsen zegt:
Wilmie Willemse zegt:
Culinaire groetjes van Wilmie