Recept
« Terug naar recepten
Saffraan-Kip met Dadels over Saffraan-Rijst
PT70M
Saffraan-Kip met Dadels over Saffraan-Rijst
Dit is een Noord-Afrikaans recept van origine
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
70 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saffraan-Kip met Dadels over Saffraan-Rijst te bereiden
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een anti-aanbak koekenpan en fruit daarin aan de brokjes kippenvlees tot die een kleurtje hebben. Zet de kip dan voorlopig even weg.
- Verhit de andere eetlepel olie in de koekepan en fruit daarin aan de ui, knoflook en 1 mespunt saffraan, tot de uien zacht-glazig zijn geworden.
- Voeg dan hierbij de aangefruite kip, de tomatensap en dadels. Breng aan de kook en laat het dan afgedekt 15 minuten op een laag vuurtje verder sudderen.
- Haal dan het deksel er af en laat op hoog vuur (al roerend zo nu en dan) nog eens 10 minuten koken. Houd dit dan verder warm.
- Vervolgens doe je in een passende pan 500 cc bouillon, mespunt saffraan en de rijst. Even flink doorroeren en aan de kook brengen. Zet daan in de oven gedurende 25 minuten.
- Haal de rijst uit de oven en werk los met 2 vorken.
- Verdeel de rijst over de borden en schep daarover de kip-dadel-massa en garneer met de lenteuitjes en limoentjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Schenk hierbij een niet al te droge witte wijn