Recept
« Terug naar recepten
Sajoer Asem
PT120M
Sajoer Asem
Zie recept Piendang Kering
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie / Archa Oliefabriek
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sajoer Asem te bereiden
- Zet een pan op met 7 spliglazen water en trek daarin een bouillon van de 1½ kattie vlees en zet meteen een pannetje water op met 1/2 liter water en kook daarin 45 minuten de verse pinda's.
- Giet de pinda's af en spoel na met heet water en voeg ze toe aan de bouillon met runderpoulet en laat dat op een zacht vuurtje na sudderen.
- Intussen in de blender de boemboe maken met de uien, knoflook, lombok, salam, laos en trassi en de boemboe toevoegen aan pan met bouillon, die nog steeds staat na te sudderen op laag vuur.
- Dan doen we de boontjes en aubergine en de tomaten en de paprika bij de bouillon en na 5 minuten de spitskool met asem en gula Djawa.
- Laten koken en als de boontje goed gaar zijn is het bijna gerecht klaar. Doe er dan nog de maiskorrels uit blik bij.
- Nog even 5 minuten roeren en we kunnen opscheppen. Niet te lang, de groenten moeten nog wat beet hebben.
- Geef dit bij rijst, een vlees- of visgerecht en wat droge gerechtjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Geef hierbij thee,bier of een jonge rode shiraz wijn.