Recept
« Terug naar recepten
Sajoer Toemis Taugé
PT60M
Sajoer Toemis Taugé
Zie recept Piendang Kering
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie / Archa Oliefabriek
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sajoer Toemis Taugé te bereiden
- Maak een boemboe van ui, knoflook, laos, Badjak, trassie, suiker, zout, citroensap en reuzel in keukenblender.
- Fruit dit aan in 2 eetlepels hete rijstolie en roer dit goed om tot de geuren vrijkomen.
- Giet er de santen bij en de garnalenbouillon en breng aan de kook.
- Doe dan alle groentes er bij en roer een paar minuten om. De groentes moeten wel hun "bite" houden.
- Geef er rijst bij en een "droog" gekookt vleesgerecht (bv rendang) en wat droge gerechtjes.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Hierbij drink je thee, bier of een niet al te droge witte wijn.