Recept
« Terug naar recepten
Sajur Cincang
PT90M
Sajur Cincang
Een heerlijk sajur cincang recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 - 8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sajur Cincang te bereiden
1).Doe de uien, knoflook, Nam Prik Pao, kemiri, djahé,
laos, kencur en ketumbar in de keukenblender en draai daarvan een kruidenpasta (boemboe).
2).Verhit de olie in de grote pan en fruit daarin aan de boemboe.
3).Zodra de kruidenpasta begint met aroma's uit te zenden, het gehakt er bij doen en al roerend zo danig aanfruiten dat de roze kleur verdwenen is.
4).Nu gaat de santen er bij. We brengen het geheel tegen de kook aan en doen de boontjes er bij en de worteltjes.
5).Regelmatig omroerend en het geheel tegen de kook aan houdend de groenten laten garen en het vocht laten verdampen.
6).Tegen de tijd dat meer dan de helft van het vocht is verdampt de taugé er bij doen en weer regelmatig roeren.
7).Breng op smaak met zeezout (met Nam Pla mag ook).
8).Het gerecht is klaar wanneer praktisch al het vocht is verdwenen en we een breiachtige substantie overhouden.
laos, kencur en ketumbar in de keukenblender en draai daarvan een kruidenpasta (boemboe).
2).Verhit de olie in de grote pan en fruit daarin aan de boemboe.
3).Zodra de kruidenpasta begint met aroma's uit te zenden, het gehakt er bij doen en al roerend zo danig aanfruiten dat de roze kleur verdwenen is.
4).Nu gaat de santen er bij. We brengen het geheel tegen de kook aan en doen de boontjes er bij en de worteltjes.
5).Regelmatig omroerend en het geheel tegen de kook aan houdend de groenten laten garen en het vocht laten verdampen.
6).Tegen de tijd dat meer dan de helft van het vocht is verdampt de taugé er bij doen en weer regelmatig roeren.
7).Breng op smaak met zeezout (met Nam Pla mag ook).
8).Het gerecht is klaar wanneer praktisch al het vocht is verdwenen en we een breiachtige substantie overhouden.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Dien op : Geef er gekookte rijst bij met evt. serundeng, kroepoek, atjar en extra sambal of Nam Prik Pao.