Recept
« Terug naar recepten
Salade Liégeoise
PT25M
Salade Liégeoise
Een heerlijk salade liégeoise recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
25 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade Liégeoise te bereiden
Verwijder de uiteinden van de boontjes en kook ze beetgaar in een ruime hoeveelheid gezouten water. Spoel de aardappelen af onder koud stromend water en stoom ze gaar in een stoommandje.
Giet de boontjes af en spoel enkele minuten onder koud stromend water. Pel de aardappelen en snijd in plakjes. Doe de boontjes in een grote kookpot.
Bak het buikspek goudbruin in een klontje boter. Doe de gebakken spekblokjes bij de boontjes. Doe een extra klontje boter bij het bakvet van het spek en bak hierin de aardappelpartjes krokant. Doe de aardappelen bij de spekblokjes en boontjes. Doe een extra klontje boter bij het bakvet van de aardappelen en bak de uien hierin aan. Doe de ui bij de rest van de groenten en de spekblokjes. Breng op smaak met peper en zout.
Los het aardappelzetmeel op in een scheutje water en bind hiermee de kippenbouillon. Breng de saus op smaak met een scheutje azijn.
Warm de groenten met de spekblokjes even op en lepel er een beetje saus over. Verdeel over twee borden.
Giet de boontjes af en spoel enkele minuten onder koud stromend water. Pel de aardappelen en snijd in plakjes. Doe de boontjes in een grote kookpot.
Bak het buikspek goudbruin in een klontje boter. Doe de gebakken spekblokjes bij de boontjes. Doe een extra klontje boter bij het bakvet van het spek en bak hierin de aardappelpartjes krokant. Doe de aardappelen bij de spekblokjes en boontjes. Doe een extra klontje boter bij het bakvet van de aardappelen en bak de uien hierin aan. Doe de ui bij de rest van de groenten en de spekblokjes. Breng op smaak met peper en zout.
Los het aardappelzetmeel op in een scheutje water en bind hiermee de kippenbouillon. Breng de saus op smaak met een scheutje azijn.
Warm de groenten met de spekblokjes even op en lepel er een beetje saus over. Verdeel over twee borden.