Recept
« Terug naar recepten
Salade Lyonnaise 2
PT20M
Salade Lyonnaise 2
Een heerlijk salade lyonnaise 2 recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
De complete keuken van Frankrijk
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade Lyonnaise 2 te bereiden
Wrijf de bodem van een braadpan in met knoflook.
Giet 1 cm olie in de pan en bak het brood goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier en maak de pan schoon.
Verwarm de olijfolie in de braadpan en stoof de lente-uitjes en het spek gedurende 2 min.
Voeg dan de azijn en de mosterd toe en laat 2 min. koken tot het tot 2/3 is ingekookt.
Giet de saus over de slablaadjes en meng goed tot de blaadjes een beetje slap worden.
Verdeel de blaadjes over de borden.
Pocheer de eieren 3 min. en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Verdeel ze over de sla en bestrooi met de croutons.
Serveer onmiddellijk
Giet 1 cm olie in de pan en bak het brood goudbruin.
Laat uitlekken op keukenpapier en maak de pan schoon.
Verwarm de olijfolie in de braadpan en stoof de lente-uitjes en het spek gedurende 2 min.
Voeg dan de azijn en de mosterd toe en laat 2 min. koken tot het tot 2/3 is ingekookt.
Giet de saus over de slablaadjes en meng goed tot de blaadjes een beetje slap worden.
Verdeel de blaadjes over de borden.
Pocheer de eieren 3 min. en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Verdeel ze over de sla en bestrooi met de croutons.
Serveer onmiddellijk