In restaurant De Heeren bij Zuikertuin Mall op Curaçao hebben ze elke maandag de hele dag maaltijdsalades voor de halve prijs. Je moet reserveren want het is altijd druk. Je kunt een halve of een hele portie bestellen. Neem van me aan dat een halve portie daar al behoorlijk veel is.
Dit recept was bij De Heeren mijn favoriete salade, lekker fris en fruitig. Ik heb deze salade thuis, met wat aanpassingen zelf bereid.
De honing mosterddressing smaakt er heerlijk bij, maar het is soms wel zoeken naar de lekkerste.Ik heb een flesje van AH-eigen merk en eentje van Cardini. De laatste dressing vind ik lekkerder.
Je kunt de dressing natuurlijk ook zelf maken.
Als lunch kun je dit serveren voor 3 a 4 personen.
Recept
« Terug naar recepten
Salade: Tropische maaltijdsalade
PT15M
Salade: Tropische maaltijdsalade
Een heerlijk salade: tropische maaltijdsalade recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Salades
- > Ontbijt & Lunch - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
met een knipoog naar restaurant De Heeren, Curaçao.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade: Tropische maaltijdsalade te bereiden
De 2 zakken sla goed vermengen in de kom.
De papaya (of meloen) in stukjes snijden of nog mooier: bolletjes uit steken met een meloenboor.
Het vlees van de avocado in plakken snijden. Een paar plakken voor de garnering bewaren en de rest weer doormidden snijden. Doe dit ook bij de mango.
De kerstomaatjes halveren.
Als je pijnboompitten wilt, deze droog roosteren in de koekenpan. (pas op, ze verbranden snel)
Giet wat van de dressing over de sla en meng goed.
Voeg dan de kipreepjes + ananas + papaya + avocadostukjes + mangostukjes + zilveruitjes + kerstomaatjes toe en voorzichtig roeren.
Verdeel het geheel over de 2 borden en giet er nog wat dressing over.
Versier met kipreepjes en avocadoplakken + mango
Serveer met sneetjes warm stokbrood. (en kruidenboter)
Geef de pijnboompitten apart bij.
De papaya (of meloen) in stukjes snijden of nog mooier: bolletjes uit steken met een meloenboor.
Het vlees van de avocado in plakken snijden. Een paar plakken voor de garnering bewaren en de rest weer doormidden snijden. Doe dit ook bij de mango.
De kerstomaatjes halveren.
Als je pijnboompitten wilt, deze droog roosteren in de koekenpan. (pas op, ze verbranden snel)
Giet wat van de dressing over de sla en meng goed.
Voeg dan de kipreepjes + ananas + papaya + avocadostukjes + mangostukjes + zilveruitjes + kerstomaatjes toe en voorzichtig roeren.
Verdeel het geheel over de 2 borden en giet er nog wat dressing over.
Versier met kipreepjes en avocadoplakken + mango
Serveer met sneetjes warm stokbrood. (en kruidenboter)
Geef de pijnboompitten apart bij.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
flavia zegt:
derbyke zegt:
Henk zegt: