Recept
« Terug naar recepten
Salade van asperges en kip
PT30M
Salade van asperges en kip
Een heerlijk salade van asperges en kip recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Salades
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
20
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Salade van asperges en kip te bereiden
De asperges schillen,in stukjes snijden en de harde onderstukjes wegdoen.In een pan met water de asperges in 15-20 min.gaar,maar niet te zacht koken.De asperges in een zeef doen en met koud water afspoelen en laten uitlekken.De krulandijvie of sla wassen,droogslaan en in kleine stukjes scheuren.In een kom een sausje roeren van de mayonaise,room,sherry,mosterd,kerriepoeder,peper en zout.In een koekepan de boter verhitten en hierin op een zacht vuurtje de kip 8-10 min.gaar en lichtbruin bakken.De kip laten afkoelen en in blokjes snijden.In een kom de kip en de asperges met 1 el.van de saus vermengen.In 2 glazen de sla leggen.Het aspergekipmengsel over de glazen verdelen en hierover 1 el.van de saus scheppen.Garneer met een takje groen.
ria zegt: