Recept
« Terug naar recepten
Saltimbocca van kabeljauw, Gandaham en tomatensaus
PT45M
Saltimbocca van kabeljauw, Gandaham en tomatensaus
Een heerlijk saltimbocca van kabeljauw, gandaham en tomatensaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
kazen van bij ons
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Saltimbocca van kabeljauw, Gandaham en tomatensaus te bereiden
Snijd de aardappelen in schijven en aromatiseer met gepoft venkelzaad. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Werk af met een klontje boter.
Voor de saus
Snijd de tomaten in grote stukken, stoof de grof versnipperde ajuin aan. Voeg de geplette look, de tomaten en zongedroogde tomaten toe. Bevochtig met gevogeltefond. Laat een 30-tal minuten sudderen.
Voor de saltimbocca
Snijd de kabeljauw in fijne plakken en schik de vis op ingeboterde aluminiumfolie. Leg de schijven Gandaham op de fijngesneden venkel en werk af met Brugse Blomme. Rol op en druk zachtjes aan, gebruik als hulp een sushi-matje. Plaats een 7-tal minuten in een voorverwarmde oven op 150 à 160°C. Prik voorzichtig met een spies doorheen de rol om na te gaan of de rol gaar is, voel de temperatuur met de lip.
Steek, terwijl de vis in de oven staat, de saus door en werk af met tomatenpuree, garnalen en kruiden.
Versnijd de rol en verwijder de folie, dip af met keukenpapier om te vermijden dat er teveel kookvocht op het bord komt. Leg op een bord, werk af met de saus en wat grof gemalen peper.
Voor de saus
Snijd de tomaten in grote stukken, stoof de grof versnipperde ajuin aan. Voeg de geplette look, de tomaten en zongedroogde tomaten toe. Bevochtig met gevogeltefond. Laat een 30-tal minuten sudderen.
Voor de saltimbocca
Snijd de kabeljauw in fijne plakken en schik de vis op ingeboterde aluminiumfolie. Leg de schijven Gandaham op de fijngesneden venkel en werk af met Brugse Blomme. Rol op en druk zachtjes aan, gebruik als hulp een sushi-matje. Plaats een 7-tal minuten in een voorverwarmde oven op 150 à 160°C. Prik voorzichtig met een spies doorheen de rol om na te gaan of de rol gaar is, voel de temperatuur met de lip.
Steek, terwijl de vis in de oven staat, de saus door en werk af met tomatenpuree, garnalen en kruiden.
Versnijd de rol en verwijder de folie, dip af met keukenpapier om te vermijden dat er teveel kookvocht op het bord komt. Leg op een bord, werk af met de saus en wat grof gemalen peper.