Recept
« Terug naar recepten
Sambal Brandalindepotal
PT10M
Sambal Brandalindepotal
Een heerlijk sambal brandalindepotal recept uit de amerikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sambal Brandalindepotal
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Suriname
Keuken:
Amerikaanse
Bron:
smulweb.nl/recepten/1370494/Sambal-van-gele-madam-jeanette
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambal Brandalindepotal te bereiden
Doe de madam jeanet, de knoflook, ui in de blender. Voeg daar een flinke scheut ketjap manis aan toe (ongeveer 2 eetlepels) en een 4 eetlepels sesamolie. Knijp een halve citroen er boven uit. Blendeer het geheel tot een dikke pap. Gebruik je de vijzel, dan eerst de madam jeanet met de vijzel tot een puree wrijven, daarna de knoflook en de ui. Voeg alles bij elkaar en doe er wat sesamolie met een scheut ketjap manis en wat citroensap door, zorg dat je dit met de vijzel goed mengt. Doe de dikke massa in een goed afsluitbare pot.
Mijn kookverhaal (Sambal Brandalindepotal)
Door de zeer pittige smaak wordt deze sambal ook wel "Sambal Brandalindepotal" genoemd. dit impliceert dat je de sambal al voelt branden nog voordat je de pot ook maar hebt opengemaakt.
h.dekoning zegt: