Recept
« Terug naar recepten
Sambal Goreng Hati Ajam
PT45M
Sambal Goreng Hati Ajam
Zie recept Piendang Kering
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie / Archa Oliefabriek
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sambal Goreng Hati Ajam te bereiden
- Doe de ui, knoflook, lombok, laos, trassie, citroensap en suiker in de blender en draai daarvan een mooie gladde en homogene pasta. (Voor de zeer ijverigen onder ons mag het ook in de vijzel met stamper, maar dat kost een stuk meer energie)
- Verhit 4 eetlepels rijstolie in de pan en fruit daarin aan de boemboe, flink roerend.
- Wanneer de boemboe de geuren gaat afgeven de levertjes er bij doen en meebakken. Flink roeren en omwerken.
- Na 5 minuten de levertjes gebakken te hebben de santen in de pan er bij doen en daarin de massa verder laten garen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Drink er rode wijn bij : rode Rioja Crianza, Beaujolais, Dolcetto, Italiaanse Merlot.