KookJij

Sari Burma (zoete turkse deegrol)

Een heerlijk sari burma (zoete turkse deegrol) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Turkije
Keuken: Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sari Burma (zoete turkse deegrol) te bereiden

Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de (ontdooide) plakjes bladerdeeg papierdun uit.Smelt wat boter en smeer 4 lappen deeg in met de gesmolten boter en leg ze netjes achter elkaar op een bakblik.Snipper de walnoten en amandelen en strooi ze over de gehele lengte midden op het deeg.Rol het deeg op,bestrijk de bovenkant met boter.Maak nog z'n rol op de zelfde wijze.Schuif het bakblik in de voorverwarmde oven (200C).Bak de koek 20 min.tot het deeg bros en bruin is.Maak intussen het suikerstroopje:
Kook de suiker met de 250 ml.water tot het een stroopje geworden is.Giet dit over het gebak als het warm uit de oven komt.Bestrooi het evt.met poedersuiker.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Anita

Anita zegt:
lijkt me een lekker recept, ik ga dit zeker wete UITPROBEREN:D!! ik heb al een keer zoiets gegeten bij een turkse bakker, het was wel eeeerg zoet maar wel lekker:p
daisy

daisy zegt:
het is heel erg lekker. je kan het ook met een taart idee doen