Recept
« Terug naar recepten
Sari Burma (zoete turkse deegrol)
PT30M
Sari Burma (zoete turkse deegrol)
Een heerlijk sari burma (zoete turkse deegrol) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sari Burma (zoete turkse deegrol) te bereiden
Bestrooi het aanrecht met bloem en rol de (ontdooide) plakjes bladerdeeg papierdun uit.Smelt wat boter en smeer 4 lappen deeg in met de gesmolten boter en leg ze netjes achter elkaar op een bakblik.Snipper de walnoten en amandelen en strooi ze over de gehele lengte midden op het deeg.Rol het deeg op,bestrijk de bovenkant met boter.Maak nog z'n rol op de zelfde wijze.Schuif het bakblik in de voorverwarmde oven (200C).Bak de koek 20 min.tot het deeg bros en bruin is.Maak intussen het suikerstroopje:
Kook de suiker met de 250 ml.water tot het een stroopje geworden is.Giet dit over het gebak als het warm uit de oven komt.Bestrooi het evt.met poedersuiker.
Kook de suiker met de 250 ml.water tot het een stroopje geworden is.Giet dit over het gebak als het warm uit de oven komt.Bestrooi het evt.met poedersuiker.
Anita zegt: