Recept
« Terug naar recepten
Zeevruchten Quiche met Rucola
PT60M
Zeevruchten Quiche met Rucola
De topping van rucola is zeer verrassend maar echt een hele lekkere toevoeging.
Ook een opmerkelijk feit is, dat er geen kaas wordt gebruikt in deze quiche. En ik kan je vertellen dat je die in het geheel NIET mist. Mocht je dit als een probleem zien dan kun je er natuurlijk altijd zelf nog kaas aan toevoegen.
Recept van:
Wilmie Willemse
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
FoodNote for you (personeelsmagazine Albron) In eigen keuken bereid en gefotografeerd.d
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Zeevruchten Quiche met Rucola te bereiden
- Verwarm de oven op 210 graden,
- Bekleed het ingevette bakblik met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de overlappende plakjes.
- Splits 4 eieren en bewaar de dooiers,
- Klop 2 dooiers los met een beetje melk en smmer met een kwastje het bladerdeeg hiermee in,
- Klop de andere 2 dooiers met de overige 3 eieren en de crème fraîche,
- Voeg peterselie, dragon, peper (naar smaak), visbouillonpoeder, en de nootmuskaat toe,
- Verhit de olie in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes glazig, voeg de geperste knoflook en daarna de saffraandraadjes toe. Bak hierin gedurende 2 min, de zeevruchten op hoog vuur,
- Schep de zeevruchten op de deegbodem en strijk ze glad. Schenk vervolgens het eimengsel over de vulling en zet het bakblik op een rooster in het midden van de voorverwarmde oven.
- Bak de quiche in ca. 30-40 bruin en gaar, verlaag na 5 min. de oventemperatuur naar 180 graden, doe bij de laatste 2 min. de rucola op de quiche.
- Na het bakken de taart niet volledig laten afkoelen in het blik i.v.m. vochtterugslag op het deeg. Zo behoud je de krokante smaak.