Recept
« Terug naar recepten
Sashimi van tonijn met saffraanmayonaise
PT20M
Sashimi van tonijn met saffraanmayonaise
Een heerlijk sashimi van tonijn met saffraanmayonaise recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Camilla Uitermark
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Japan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sashimi van tonijn met saffraanmayonaise te bereiden
Snij met een sushimes flinterdunne plakjes van de helft van de tonijn. Snij de andere helft in gelijke blokjes en dip één zijde in de sesamzaad. Doe de eidooier, mosterd, azijn en de saffraanpasta in een kleine foodprocessor en draai door. Voeg een snufje zout toe. Voeg druppelgewijs de olie toe tot er een gladde mayonaise onstaat. Indien de mayonaise te dik wordt, dan iets water toevoegen en nog even een puls geven. Doe de wokolie in een koeken pan en bak de tonijn aan één zijde tot deze tot de helft gaar is. Plaats de verse tonijn plakken op een geschikt bord samen met de a la minute gebakken tonijn. Maak af met de saffraanmayonaise en shisu.
Kirsten zegt:
Ik heb een vraagje,moet je die mayonaise op die tonijn smeren?
Wij doen morgen hapjes dag,en ik ga dit gerecht maken.
Mvg, Kirsten