Heerlijke zomerse salade, ideaal voor bij de barbecue en nog super snel te maken ook!
Dit recept hoort eigenlijk met chevre, een zachte geitenkaas. Helaas houd ik nog niet zo van geitenkaas maar aangezien ik het wel graag wil leren eten ben ik bij de kaasboer om advies gaan vragen. In deze salade zit daarom een milde geitenkaas met fenegriek.
Recept
« Terug naar recepten
Spinaziesalade met aardbei en tomaat
PT10M
Spinaziesalade met aardbei en tomaat
Een heerlijke en makkelijk te maken salade voor bij de barbecue, met een verrassende combinatie van spinazie en aardbei.
Recept van:
Nadine
Bereidingstijd:
10 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > BBQ & Grillen - Bijgerechten
- > Bijgerechten - Salades
- > Makkelijk & snel - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Het grote BBQ/Grill boek
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Spinaziesalade met aardbei en tomaat te bereiden
- Verhit een koekenpan (zonder olie) en rooster de pijnboompitten op laag vuur.
- Was ondertussen de spinazie, snijd de kaas in kleine blokjes, de aardbeien in vieren en de tomaatjes in tweeen.
- Meng de zonnebloemolie met de balsamicoazijn en voeg een snufje zout toe.
- Doe de spinazie samen met de aardbeien en tomaatjes in een grote kom en meng voorzichtig door elkaar heen.
- Strooi de pijnboompitjes en de blokjes kaas over de salade en wat vers gemalen peper.
- Besprenkel als laatst de dressing over de salade en serveer direct.
Mijn kookverhaal (Nadine )
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Nadine zegt:
Anna Koudys zegt:
Deze is ook één van onze favorieten: https://www.kookjij.nl/recepten/salade-pittig-en-zoet
Bobby zegt:
Harry Löhr zegt: