Recept
« Terug naar recepten
Carpaccio van tomaat, mozzarella en ansjovis
PT15M
Carpaccio van tomaat, mozzarella en ansjovis
Heerlijke smaakcombinatie, een eenvoudig en feestelijk voorgerecht of bijgerecht perfect voor een zomerse maaltijd.
Recept van:
Nadine
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Italie
Keuken:
Mediterrane
Bron:
Taarten en salades
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Carpaccio van tomaat, mozzarella en ansjovis te bereiden
- Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
- Snijd circa tien olijven en circa vijf ansjovisjes in stukken. Hak de helft van de basilicum fijn. Meng dit met de balsamico azijn en de olijfolie.
- Snijd tomaat en mozzarella in dunne plakken. Verdeel de tomaat en mozzarella om en om op een bord, plank of plateau. Besprenkel het mengsel hier overheen en verdeel ook de pijnboompitten.
- Garneer met de overgebleven en olijven, ansjovis en basilicum en breng op smaak met peper en zout.
Mijn kookverhaal (Nadine )
Dit recept laatst gemaakt als bijgerecht. De smaak zit hem in de kwaliteit van de producten. Het is aan te raden om zoveel mogelijk verse producten aan te schaffen dit proef je zeker terug! Lekker voor bij de barbecue of als een voorgerecht.