Recept
« Terug naar recepten
Sauce mayonnaise (zieopm)
PT45M
Sauce mayonnaise (zieopm)
Een heerlijk sauce mayonnaise (zieopm) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sauce mayonnaise (zieopm) te bereiden
Meng de dooiers met de mosterd in een kom.
Giet er, in het begin zeer voorzichtig, olie bij, onder voortdurend roeren.
Wanneer de dooiers zijn opgenomen en de saus bindt, kan men iets sneller olie bijgeven.
Wanneer de saus te dik wordt slappen we ze af met citroensap en azijn.
Wanneer alle olie op is, voegen we nog citroensap of azijn tot de oliesmaak verdwenen is.
Breng de mayonaise, die een stevige dikke massa moet vormen op smaak met zout, peper en worcestershiresaus.
Giet er, in het begin zeer voorzichtig, olie bij, onder voortdurend roeren.
Wanneer de dooiers zijn opgenomen en de saus bindt, kan men iets sneller olie bijgeven.
Wanneer de saus te dik wordt slappen we ze af met citroensap en azijn.
Wanneer alle olie op is, voegen we nog citroensap of azijn tot de oliesmaak verdwenen is.
Breng de mayonaise, die een stevige dikke massa moet vormen op smaak met zout, peper en worcestershiresaus.
Bertal zegt:
Je hebt volkomen gelijk, goed dat je het nog eens kenbaar hebt gemaakt.
fijne jaarwisseling, kook ze:);)m.v.g. Bert Allers