KookJij

Sauce mayonnaise (zieopm)

Een heerlijk sauce mayonnaise (zieopm) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Sauzen & dressings - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sauce mayonnaise (zieopm) te bereiden

Meng de dooiers met de mosterd in een kom.
Giet er, in het begin zeer voorzichtig, olie bij, onder voortdurend roeren.
Wanneer de dooiers zijn opgenomen en de saus bindt, kan men iets sneller olie bijgeven.
Wanneer de saus te dik wordt slappen we ze af met citroensap en azijn.
Wanneer alle olie op is, voegen we nog citroensap of azijn tot de oliesmaak verdwenen is.
Breng de mayonaise, die een stevige dikke massa moet vormen op smaak met zout, peper en worcestershiresaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Bertal

Bertal zegt:
Roy Karyadt Jakarta,
Je hebt volkomen gelijk, goed dat je het nog eens kenbaar hebt gemaakt.
fijne jaarwisseling, kook ze:);)m.v.g. Bert Allers
Roy Karyadi Jakarta

Roy Karyadi Jakarta zegt:
Wel raadzaam te vermelden dat eigen gemaakte mayonaise maar 1 week houdbaar is en koelbewaren.