Je kunt dit als soep eten, maar ook beschouwen als een bijgerecht voor een rijst-dis.
*****************
Je kunt er altijd thee bij drinken of bier.
Welke wijn is afhankelijk van het vleesgerecht dat er bij wordt geserveerd.
Recept
« Terug naar recepten
Sayur Bayam Jagung
PT45M
Sayur Bayam Jagung
Een soortement soep met spinazie, wortel, tomaat en mais in een kruidige bouillon. Recept komt uit midden Java (Semarang)
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Groenten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Sayur Bayam Jagung te bereiden
- Doe de kokosolie in de grote pan en fruit daarin aan de ui en de knoflook.
- Wanneer de uien glazig zijn de bouillon er bij gieten en aan de kook brengen met de blaadjes salam en purut plus de gekneusde schijven galangal.
- Voeg dan de wortel toe en laatdat 10 minuten koken.
- Doe de vissaus erbij en de peper.
- Voeg dan toe de kleine gesneden spinazie en de klainegesneden (gepelde en ontzade) tomaten plus de maiskorrels en laat 5 minuten garen en door en door verwarmen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Jan A van der Hoeden zegt:
Beste Sjeef, Ik heb al gecommuniceerd naar je dat je je gang kon gaan met de kruidenmixen. Het lijkt er op, dat sommige boodschappen gewoon niet overkomen.
Met vr.gr.,
Jan A.
Gerard Schaefers zegt:
Ik wacht nog steeds op een bericht van je.
Of is er iets in de website van Kookjij verkeerd gegaan?
Vriendelijke groet,
Gerard Schaefers
Gerard Schaefers zegt:
Inderdaad gaat er steeds het e.e.a. mis.
Maar in ieder geval bedankt voor de toestemming.
Het ging om de kruidenmixen die je een hele poos geleden hebt gepubliceerd.
En die leken mij zeer de moeite waard om die op te nemen in mijn kruidenlijst.
Vriendelijke groeten,
Gerard Schaefers