KookJij

Sayur Bayem (Spinazie soep)

Een heerlijk sayur bayem (spinazie soep) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 0 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie: ? kCal energie
? Gram eiwit
? Gram vet
? Gram koolhydraten
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: van mijn Indische moeder;uit mijn jeugd
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Sayur Bayem (Spinazie soep) te bereiden


Trek boullion van de mergpijp en schenkel
Snijd de poulet evt.in kleinere stukjes
Schil en snijd de ui heel fijn
voeg de boulliontabletten toe en de
kunciworteltjes en de peper.
1 uur zachtjes trekken

Voeg daarna de goed gewassen spinazie toe en de maïskolven.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Mea

Mea zegt:
Ik heb het gisteren gegeten en een foto van gemaakt. Ik miste de laos erin en heb het erbij gedaan en toen was de smaak helemaal o.k.!
Ik zal de foto later eens laten zien. Doei.;)
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Mijn oma maakte deze sayur altijd met trassi & knoflook,maar in Ned.gebruikte mijn moeder die niet,want ons huis "stonk" er van;de laatste tijd doe ik het weer wél zo bereiden en eerlijk gezegd is oma's versie tóch lekkerder ! !! Succes!
Mea

Mea zegt:
:p Eindelijk een recept van sayur bayem met cunci/kencur, maar ik zie geen trassie en knoflook. Ik ga op mijn smaak 'van toen' af. Dit is wel het recept dat er het dichtste bij komt. Terimakasih
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Beste Sjourd,
Zover ik weet heb ik er geen familie wonen in Drunen;althans niet die ik ken,maar wij zijn een uitgebreide fam.en hebben geen contact onderling alleen met mijn broers,vader en fam van mijn moeder.Er zal ongetwijfeld wel verwantschap zijn,maar daar hebben wij nooit zoveel moeite voor gedaan om het uit te zoeken,vandaar.
Groetjes,Barbara.:)
Sjourd Janssen

Sjourd Janssen zegt:
Hallo Barbara,
Sorry, dan heb ik het niet goed gelezen, even een andere vraag. Heb / had jij een familie in Drunen gehad??
Met vriendelijke groet
Sjourd Janssen
bametz-saffrie

bametz-saffrie zegt:
Beste Sjourd,
De kunci-worteltjes ben ik níet vergeten,want ze staan in het recept en in de bereiding.Zonder deze kunci vind ik het niet lekker,want het geeft er een byzondere aroma aan.Zelfs als wij spinazie met aardappelen eten,gebruik ik deze kruid;mee-eters moeten er wel ff aan wennen,maar vinden het uiteindelijk tóch smakelijker! Vr.gr Barbara.
Sjourd Janssen

Sjourd Janssen zegt:
Hallo Barbara,
Ik weet dat het lekker is maar je hebt iets vergeten en dat is KUNCI het is ook in de toko verkrijgbaar en ook onder die naam. Per kilo bayem heb je 1 a 2 hiervan nodig. Laat me weten wat voor een verschil je hieraan hebt geproeft.
Sjourd