KookJij

Scampi met zeeduivel en kerriesaus

Een heerlijk scampi met zeeduivel en kerriesaus recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 35 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: vishandel Vandermaesen
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Scampi met zeeduivel en kerriesaus te bereiden

Een ovenvaste schotel insmeten met boter en bestrooien met zout en peper. De zeeduivel in 12 medaillons versnijden en in de schotel leggen. Bevochtigen met wat wijn en visfumet. Een stuk boterpapier insmeren met boter en de zeeduivelmedaillons afdekken.
De rest van de wijn en de visfumet met de room het saffraanpoeder en de kerrie langzaam inkoken tot de saus licht bindt.
De scampistaarten pellen, kruiden met peper en zout en snel aanbakken in een pannetje met hete olijfolie.
De tagliatelle 4 min. koken in licht gezouten water met een scheutje olijfolie, afgieten en warm houden.
De ovenschotel met de zeeduivel en het pannetje met de scampi 3 min. in een voorverwarmde oven (200° C) zetten.
De saus opwerken met een klontje koude boter, proeven en eventueel op smaak brengen.
De zeeduivel en de scampi uit de oven halen. Op een voorverwarmd bord een sausspiegel gieten en in het midden de tagliatelle schikken. De scampi eromheen leggen en de zeeduivelmedaillons op de tagliatelle schikken. Afwerken met kervelpluksels.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Hilde Dumont

Hilde Dumont zegt:
Beste Elly, zeeduivel, zeewolf of ook lotte genoemd is een vaste vis je kan hem hem vervangen door elke vaste vis. Groetjes Hilde Kookjij
Elly

Elly zegt:
Als er geen zeeduivel leverbaar is, welke vissoort kan ik gebruiken i.p.v. zeeduivel?