Recept
« Terug naar recepten
Scampis met saffraansaus en paprika
PT30M
Scampis met saffraansaus en paprika
Een heerlijk scampis met saffraansaus en paprika recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
5 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
- > Speciale gelegenheden - Kerst
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Scampis met saffraansaus en paprika te bereiden
Scampis pellen en in olijfolie bakken.
De scampis uit de pan halen en even terzijde leggen.
Sjalotje en knoflook snipperen en bij de olijfolie doen.
Al roerend met een houten spatel licht gaar bakken.
Afblussen met een beetje azijn en dit mengsl op de scampis leggen.
Kalfsbouillon en room inkoken, samen met de voorgeweekte saffraan en kerrie monteren met een stukje boter.
Paprika blancheren en ontvellen, dan in piepkleine blokjes snijden.
Saus op de warme bordjes lepelen, scampis in de saus leggen en afgarneren met de bblokjes paprika en de kervel.
De scampis uit de pan halen en even terzijde leggen.
Sjalotje en knoflook snipperen en bij de olijfolie doen.
Al roerend met een houten spatel licht gaar bakken.
Afblussen met een beetje azijn en dit mengsl op de scampis leggen.
Kalfsbouillon en room inkoken, samen met de voorgeweekte saffraan en kerrie monteren met een stukje boter.
Paprika blancheren en ontvellen, dan in piepkleine blokjes snijden.
Saus op de warme bordjes lepelen, scampis in de saus leggen en afgarneren met de bblokjes paprika en de kervel.