Recept
« Terug naar recepten
Scherpe pepersaus ( Rouille)
PT30M
Scherpe pepersaus ( Rouille)
Een heerlijk scherpe pepersaus ( rouille) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2-3 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kook ook
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Scherpe pepersaus ( Rouille) te bereiden
Maak de Spaanse peper schoon, snijd hem in de lengte open en verwijder de zaadjes.
Snijd het vruchtvlees in heel smalle reepjes
Pel en snipper de knoflookteen.
Week het brood in een diep bord in wat water.
Wrijf de peperreepjes en de knoflooksnippers in een vijzel tot een pasta.
( de hoeveelheid is te klein voor een foodprocessor).
Knijp het geweekte brood uit en prak het met de stamper door het peper-knoflookmengsel.
Voeg de tometenpuree toe ( om de kleur wat op te halen) en klop met kleine beetjes tegelijk de olijfolie erdoor, tot u een dikke, gladde saus hebt verkregen.
Snijd het vruchtvlees in heel smalle reepjes
Pel en snipper de knoflookteen.
Week het brood in een diep bord in wat water.
Wrijf de peperreepjes en de knoflooksnippers in een vijzel tot een pasta.
( de hoeveelheid is te klein voor een foodprocessor).
Knijp het geweekte brood uit en prak het met de stamper door het peper-knoflookmengsel.
Voeg de tometenpuree toe ( om de kleur wat op te halen) en klop met kleine beetjes tegelijk de olijfolie erdoor, tot u een dikke, gladde saus hebt verkregen.