Recept
« Terug naar recepten
Schnitzel met zoete witlof
PT15M
Schnitzel met zoete witlof
Een heerlijk schnitzel met zoete witlof recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schnitzel met zoete witlof te bereiden
Schnitzels kruiden met vleeskruiden.
Witlof schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.
In grote koekenpan 25 gram boter verhitten en schnitzels in ca. 8 minuten gaar bakken.
Intussen appels schillen, klokhuizen verwijderen en in dunne plakjes snijden.
Puree bereiden volgens gebruiksaanwijzing (of verse aardappelpuree zelf maken).
In wok of braadpan rest van de boter verhitten.
Lof ca. 3 minuten roerbakken.
Appel toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
Stroop toevoegen en laten smelten.
Lof op smaak brengen met zout en peper.
Witlof bij schnitzel en puree serveren.
Witlof schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.
In grote koekenpan 25 gram boter verhitten en schnitzels in ca. 8 minuten gaar bakken.
Intussen appels schillen, klokhuizen verwijderen en in dunne plakjes snijden.
Puree bereiden volgens gebruiksaanwijzing (of verse aardappelpuree zelf maken).
In wok of braadpan rest van de boter verhitten.
Lof ca. 3 minuten roerbakken.
Appel toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
Stroop toevoegen en laten smelten.
Lof op smaak brengen met zout en peper.
Witlof bij schnitzel en puree serveren.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
toineke zegt:
ineke zegt: