KookJij

Schnitzel met zoete witlof

Een heerlijk schnitzel met zoete witlof recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 15 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schnitzel met zoete witlof te bereiden

Schnitzels kruiden met vleeskruiden.
Witlof schoonmaken, wassen en in reepjes snijden.
In grote koekenpan 25 gram boter verhitten en schnitzels in ca. 8 minuten gaar bakken.
Intussen appels schillen, klokhuizen verwijderen en in dunne plakjes snijden.
Puree bereiden volgens gebruiksaanwijzing (of verse aardappelpuree zelf maken).
In wok of braadpan rest van de boter verhitten.
Lof ca. 3 minuten roerbakken.
Appel toevoegen en ca. 1 minuut meebakken.
Stroop toevoegen en laten smelten.
Lof op smaak brengen met zout en peper.
Witlof bij schnitzel en puree serveren.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

ineke

ineke zegt:
Vooral die witlof lijkt met heerlijk, ga het van de week meteen proberen.
toineke

toineke zegt:
Natuurlijk is verse aardappel puree lekkerder. Ik had dit recept zo liggen, maar ik heb het zelf klaar gemaakt met verse aardappel puree.
duiver

duiver zegt:
:?:o:o
Puree maak je toch zelf zeker?
Els

Els zegt:
Vergeet erbij te zetten dat de rest me wel zal smaken, ga het uitproberen. Groet Els
Els

Els zegt:
Waarom geen verse puree? Is zoveel lekkerder!!:)