Recept
« Terug naar recepten
Boerenomelet
PT30M
Boerenomelet
Een heerlijk boerenomelet recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Els Meeuwsen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
eigen keuken
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Boerenomelet te bereiden
Aardappels schillen en in vieren snijden en op 700 watt in de magnetron 4 min. garen, afgieten en nog 1 min op 700 watt stomen, af laten koelen en in kleine blokjes snijden.
Bacon in de koekenpan uitbakken en apart zetten op een bord.
Boter of margarine in dezelfde koekenpan smelten en de ui fruiten ± 3 min.
Champignons erbij doen en bakken en laten garen in een paar minuten.
Handjevol soepgroenten toevoegen, even goed doorroeren en laten garen in ± 10 min.
Ondertussen de eieren loskloppen met de melk.
Voeg dit bij de groenten en doe er peper en zout naar smaak bij.
Laat dit MET de deksel op de pan ± 10 min stollen en gaar worden.
Peterselie fijn hakken en deze op het omelet strooien als deze opgediend wordt.
Bacon in de koekenpan uitbakken en apart zetten op een bord.
Boter of margarine in dezelfde koekenpan smelten en de ui fruiten ± 3 min.
Champignons erbij doen en bakken en laten garen in een paar minuten.
Handjevol soepgroenten toevoegen, even goed doorroeren en laten garen in ± 10 min.
Ondertussen de eieren loskloppen met de melk.
Voeg dit bij de groenten en doe er peper en zout naar smaak bij.
Laat dit MET de deksel op de pan ± 10 min stollen en gaar worden.
Peterselie fijn hakken en deze op het omelet strooien als deze opgediend wordt.
Mijn kookverhaal (Els Meeuwsen)
Wij hebben dit op de late zaterdagmiddag tijdens het schaatsen gegeten.