Recept
« Terug naar recepten
Schnitzeltjes met sambalbadjaksaus
PT20M
Schnitzeltjes met sambalbadjaksaus
Een heerlijk schnitzeltjes met sambalbadjaksaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Life & Cooking
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schnitzeltjes met sambalbadjaksaus te bereiden
Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng de sausmix in een schaaltje met 2 deciliter kokend water. Goed roeren en 1 eetlepel sambal badjak toevoegen. Pel en snipper de uien en knoflook. Snijd de schnitzels elk in 3 stukken. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de schnitzeltjes om en om 2 minuten. Schuif het vlees aan de kant. Voeg de uien en de helft van de knoflook toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de saus toe en schud de pan een beetje heen en weer. Verdeel de plakjes vlees weer over de pan en laat het nog 1 minuut zachtjes pruttelen. Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de rest van de knoflook en de spinazie 3 minuten. Breng op smaak met zout. Verdeel de mie over 4 borden en de spinazie, het vlees en de saus ernaast.