KookJij

Schnitzeltjes met sambalbadjaksaus

Een heerlijk schnitzeltjes met sambalbadjaksaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Life & Cooking
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schnitzeltjes met sambalbadjaksaus te bereiden

Kook de mie volgens de aanwijzing op de verpakking. Meng de sausmix in een schaaltje met 2 deciliter kokend water. Goed roeren en 1 eetlepel sambal badjak toevoegen. Pel en snipper de uien en knoflook. Snijd de schnitzels elk in 3 stukken. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de schnitzeltjes om en om 2 minuten. Schuif het vlees aan de kant. Voeg de uien en de helft van de knoflook toe en bak ze 2 minuten mee. Voeg de saus toe en schud de pan een beetje heen en weer. Verdeel de plakjes vlees weer over de pan en laat het nog 1 minuut zachtjes pruttelen. Verhit een wok, voeg een scheutje olie toe en wok de rest van de knoflook en de spinazie 3 minuten. Breng op smaak met zout. Verdeel de mie over 4 borden en de spinazie, het vlees en de saus ernaast.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst