KookJij

Schoenlapperstaart met abrikozen en gember

Een heerlijk schoenlapperstaart met abrikozen en gember recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 6 a 8 personen
Categorieën:
  1. > Taarten, gebak & ijs - Taarten
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Koken op z'n Hollands. Het Nederlands Zuivelbureau.
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Schoenlapperstaart met abrikozen en gember te bereiden

Oven op 165 -175°C.
Appels schillen, klokhuis verwijderen en appels in kleine stukken snijden. In een pan met een bodempje water tot een stevige moes koken.
De taartvorm invetten.
De beschuiten verkruimelen. De eieren splitsen en de eiwitten stijfkloppen tot pieken.
Door de appelmoes achtereenvolgens roeren: de beschuiten + boter + suiker + kaneel + gemberpoeder + kruidnagelpoeder + gemberstukjes + abrikozenstukjes + eidooiers.
Dan de geklopte eiwitten luchtig erdoor kloppen en het mengsel direct in de taartvorm overdoen.
De bovenkant glad strijken.
In het midden van de oven ± 50 à 60 minten bakken (of tot een satéstokje droog eruit komt als je dat in de taart steekt).
Laat afkoelen en flink bestrooien met poedersuiker.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Door de appelmoes lijkt het wel alsof de taart nog niet gaar is. Het blijft wat ietwat vochtig van binnen, maar de smaak is goed.
Bovenstaande schreef ik de 1ste dag dat de taart gebakken was. Vandaag de 2DE DAG WAS HET VEEL EN VEEL LEKKERDER, de smaken waren goed ingetrokken. Ik had 5 man op bezoek en iedereen nam 2x een stuk taart.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

mia7

mia7 zegt:
Oeps sory Fabita, ik zie het nu staan !:D Weer veel te snel gelezen:)
mia7

mia7 zegt:
Ik ben benieuwd Fabita hoe hij wordt.
Ik lees niet wat jij met de beschuit kruimels doet.:)
fabita

fabita zegt:
Zelf heb ik de oorspronkelijke versie gemaakt, maar die zie je wel vaker. Daarom heb ik nu deze versie opgestuurd en die zal ik één van deze dagen ook maken. Gr,:)
mia7

mia7 zegt:
Lijkt me heerlijk ! Vooral met gember:p