Door de appelmoes lijkt het wel alsof de taart nog niet gaar is. Het blijft wat ietwat vochtig van binnen, maar de smaak is goed.
Bovenstaande schreef ik de 1ste dag dat de taart gebakken was. Vandaag de 2DE DAG WAS HET VEEL EN VEEL LEKKERDER, de smaken waren goed ingetrokken. Ik had 5 man op bezoek en iedereen nam 2x een stuk taart.
Recept
« Terug naar recepten
Schoenlapperstaart met abrikozen en gember
PT90M
Schoenlapperstaart met abrikozen en gember
Een heerlijk schoenlapperstaart met abrikozen en gember recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
6 a 8 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Koken op z'n Hollands. Het Nederlands Zuivelbureau.
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schoenlapperstaart met abrikozen en gember te bereiden
Oven op 165 -175°C.
Appels schillen, klokhuis verwijderen en appels in kleine stukken snijden. In een pan met een bodempje water tot een stevige moes koken.
De taartvorm invetten.
De beschuiten verkruimelen. De eieren splitsen en de eiwitten stijfkloppen tot pieken.
Door de appelmoes achtereenvolgens roeren: de beschuiten + boter + suiker + kaneel + gemberpoeder + kruidnagelpoeder + gemberstukjes + abrikozenstukjes + eidooiers.
Dan de geklopte eiwitten luchtig erdoor kloppen en het mengsel direct in de taartvorm overdoen.
De bovenkant glad strijken.
In het midden van de oven ± 50 à 60 minten bakken (of tot een satéstokje droog eruit komt als je dat in de taart steekt).
Laat afkoelen en flink bestrooien met poedersuiker.
Appels schillen, klokhuis verwijderen en appels in kleine stukken snijden. In een pan met een bodempje water tot een stevige moes koken.
De taartvorm invetten.
De beschuiten verkruimelen. De eieren splitsen en de eiwitten stijfkloppen tot pieken.
Door de appelmoes achtereenvolgens roeren: de beschuiten + boter + suiker + kaneel + gemberpoeder + kruidnagelpoeder + gemberstukjes + abrikozenstukjes + eidooiers.
Dan de geklopte eiwitten luchtig erdoor kloppen en het mengsel direct in de taartvorm overdoen.
De bovenkant glad strijken.
In het midden van de oven ± 50 à 60 minten bakken (of tot een satéstokje droog eruit komt als je dat in de taart steekt).
Laat afkoelen en flink bestrooien met poedersuiker.
mia7 zegt: