Recept
« Terug naar recepten
Scholfiletrolletjes met gamba's en dillesaus
PT45M
Scholfiletrolletjes met gamba's en dillesaus
Een heerlijk scholfiletrolletjes met gamba's en dillesaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Scholfiletrolletjes met gamba's en dillesaus te bereiden
Voorbereiden:
Filets uitspreiden, eiwit iets loskloppen.
Gamba's door het eiwit halen, in de breedte in de filets rollen en met cocktailprikker vastzetten.
Filets in de ovenschaal leggen en 3 dl bouillon erbij schenken.
Wijn met bouillon, sjalotjes en knoflook aan de kook brengen.
Vloeistof op matig hoog vuur tot ca 1/4 laten inkoken.
Vocht zeven boven steelpan.
Room erdoor roeren en saus nog ca 4 min. op matig hoog vuur laten inkoken.
Saus op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.
Bereiding:
Oven voorverwamen op ca 180 graden C.
Visrolletjes in midden van de oven in 15-20 min. gaar bakken.
Als bouillon verdampt is nieuw laagje bouillon toevoegen.
Saus op laag vuur verwarmen; dille erdoor roeren en van vuur af klontjes boter erdoor kloppen.
Visrolletjes serveren met saus en garneren met takjes dille
Filets uitspreiden, eiwit iets loskloppen.
Gamba's door het eiwit halen, in de breedte in de filets rollen en met cocktailprikker vastzetten.
Filets in de ovenschaal leggen en 3 dl bouillon erbij schenken.
Wijn met bouillon, sjalotjes en knoflook aan de kook brengen.
Vloeistof op matig hoog vuur tot ca 1/4 laten inkoken.
Vocht zeven boven steelpan.
Room erdoor roeren en saus nog ca 4 min. op matig hoog vuur laten inkoken.
Saus op smaak brengen met zout, peper en paprikapoeder.
Bereiding:
Oven voorverwamen op ca 180 graden C.
Visrolletjes in midden van de oven in 15-20 min. gaar bakken.
Als bouillon verdampt is nieuw laagje bouillon toevoegen.
Saus op laag vuur verwarmen; dille erdoor roeren en van vuur af klontjes boter erdoor kloppen.
Visrolletjes serveren met saus en garneren met takjes dille