Jammer genoeg een vergeten groente. Ik vind schorseneren gekookt ook lekker, maar in een jasje is het heerlijk.
Lang geleden voor het eerst schorseneren gegeten in een klein restaurantje in Italië.
Nu kwam ik bij mijn kookboeken eentje tegen met recepten hiervan. Het boek is bijna niet bekeken. Dat krijg je als je een fervente kookboekenverzamelaar bent.
Recept
« Terug naar recepten
Schorseneren in een deegjasje (gefrituurd)
PT45M
Schorseneren in een deegjasje (gefrituurd)
Een heerlijk schorseneren in een deegjasje (gefrituurd) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
430 kCal energie
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
De heerlijke Italiaanse Keuken
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schorseneren in een deegjasje (gefrituurd) te bereiden
In een kom koud water gieten en hierin de citroen uitknijpen.
De friteuse op tijd aanzetten.
De eieren splitsen.
De groente onder stromend water goed afspoelen en dan dun schillen. Snij dan de schorseneren in stukken van ± 4 à 5 cm en leg ze telkens direct in de kom met citroensap tot je alles geschild hebt.
Laat water met wat zout koken en kook dan hierin de groente beetgaar ± 10 à 15 minuten.
Maak ondertussen het bloemmengsel: kluts de eidooiers met de Parmezaanse kaas + de bloem + de wijn + de extra 50 ml koud water en wat zout.
De eiwitten stijfkloppen en luchtig door het mengsel scheppen. Je mag best eiwit blijven zien.
Giet de schorseneren af, laat uitlekken en droog af met keukenpapier.
De stukjes schorseneren door het papje halen en krokant frituren in de olie.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
De friteuse op tijd aanzetten.
De eieren splitsen.
De groente onder stromend water goed afspoelen en dan dun schillen. Snij dan de schorseneren in stukken van ± 4 à 5 cm en leg ze telkens direct in de kom met citroensap tot je alles geschild hebt.
Laat water met wat zout koken en kook dan hierin de groente beetgaar ± 10 à 15 minuten.
Maak ondertussen het bloemmengsel: kluts de eidooiers met de Parmezaanse kaas + de bloem + de wijn + de extra 50 ml koud water en wat zout.
De eiwitten stijfkloppen en luchtig door het mengsel scheppen. Je mag best eiwit blijven zien.
Giet de schorseneren af, laat uitlekken en droog af met keukenpapier.
De stukjes schorseneren door het papje halen en krokant frituren in de olie.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
truitje zegt:
fabita zegt:
1. Gewoon gekookt (NL) 2. Ook gekookt maar met een crème fraîche met sjalotjes (NL) 3. Schorsenerenragout (Italië)
4. Schorsenerenbeignets (NL)
Schorseneren kun je bij verschillende vleessoorten eten zoals biefstuk, kalfsvlees, runderlapjes maar ze smaken ook goed bij kaasgerechten en eiergerechten.
Laat maar weten of je een recept wilt hebben.:D