Recept
« Terug naar recepten
Schotse preisoep met kip en pruimen
PT40M
Schotse preisoep met kip en pruimen
Een heerlijk schotse preisoep met kip en pruimen recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Schotland
Keuken:
Europese
Bron:
boodschappen.nl
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schotse preisoep met kip en pruimen te bereiden
Snijd de gewassen prei in ringen van1,5 cm breed. Snipper de gepelde ui. Was de kippenlevertjes en verwijder ongerechtigheden. Verwijder de pitten uit de pruimen.
Bereiding:
Fruit de ui in een soeppan in boter zacht en glazig. Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook. Doe de kippenbouten, prei, laurier en pruimen in de bouillon. Laat alles gedurende 20 minuten op een niet te hoog vuur zachtjes koken. Laat de kippenlevertjes in de soep 5 minuten meekoken. Roer op het laatste moment de fijngehakte kruiden door de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper.
Bereiding:
Fruit de ui in een soeppan in boter zacht en glazig. Voeg de bouillon toe en breng die aan de kook. Doe de kippenbouten, prei, laurier en pruimen in de bouillon. Laat alles gedurende 20 minuten op een niet te hoog vuur zachtjes koken. Laat de kippenlevertjes in de soep 5 minuten meekoken. Roer op het laatste moment de fijngehakte kruiden door de soep. Breng de soep op smaak met zout en peper.