Recept
« Terug naar recepten
Schuimpjes
PT15M
Schuimpjes
Een heerlijk schuimpjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Nicky Quaedvlieg
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
5 personen
Bevat per éénpersoons portie:
40 kCal energie
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Oma
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Schuimpjes te bereiden
Scheid de eieren. Gebruik alleen het eiwit voor het beslag.
Doe het eiwit in de kom en klop het circa 5 min tot het goed stijf is. Dan voeg je de suiker toe en mix je dit tot een mooi glad en stijf geheel. Je doet het beslag in de slagroom spuit en maakt mooie hoopjes ervan op de bakplaat. Vervolgens doe je het een uur in de oven op 100°C. Even af laten koelen en smullen maar!
Ook leuk als decoratie op taarten en ook lekker met ijs.
Doe het eiwit in de kom en klop het circa 5 min tot het goed stijf is. Dan voeg je de suiker toe en mix je dit tot een mooi glad en stijf geheel. Je doet het beslag in de slagroom spuit en maakt mooie hoopjes ervan op de bakplaat. Vervolgens doe je het een uur in de oven op 100°C. Even af laten koelen en smullen maar!
Ook leuk als decoratie op taarten en ook lekker met ijs.
Mijn kookverhaal (Nicky Quaedvlieg)
Dit maakt mijn oma altijd met feestdagen en onze hele familie is er gek op!