KookJij

Semifreddo con Fichi Flambees ( zie opm )

Een heerlijk semifreddo con fichi flambees ( zie opm ) recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 5 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: Eigen kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Semifreddo con Fichi Flambees ( zie opm ) te bereiden

Het roomijs:

Breng de melk al roerende met de suiker aan de kook, tot de suiker helemaal is opgelost.
Doe de eierdooiers in een schaal die past in een baine- marie.
Voeg al kloppende de kokende melk toe.
Zet de schaal in de baine- marie en blijf voortdurend roeren, tot de massa toeneemt in volume en dik en luchtig is.
Neem de schaal uit de bain- marie en blijf de creme roeren tot deze is afgekoeld.
Zet de schaal een poosje in de koelkast.
Klop de slagroom stijf, spatel deslagroom luchtig door de creme.
Doe de ijsmassa over in een platte schaal van 425 ml inhoud en zet deze in de diepvries.
Hierdoor zal de creme niet wegzakken in de slagroom.
Neem het roomijs ongeveer 15 min. voor u de vijgen gaat flamberen uit de diepvries.

De vijgen:

Verwijder voorzichtig de schil van de vijgen.
Verwarm het water met de suiker in een lage pan.
Verwarm de kirsch zodra de suikersiroop begint te schuimen in een soeplepel of kleine pan, steek hem aan en schenk hem bij de suikersiroop.
Voeg d vijgen toe en draai ze rond in de siroop tot ze gekarameliseerd zijn.

Presentatie;

Snijd het ijs in blokjes en verdeel deze over de ijscoupes.
Leg op elk schaaltje 2 warme vijgen.
Plet de overige vijgen met en vork in de suikersiroop en schenk saus over het ijs.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst