Recept
« Terug naar recepten
Semifreddo con rum
PT45M
Semifreddo con rum
Heerlijk als nagerecht of traktatie. (niet geschikt voor kinderen vanwege de rum)
Recept van:
Fairfood
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
www.fairfood.org
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Semifreddo con rum te bereiden
Wil je dit recept zo duurzaam mogelijk bereiden? Kies dan voor duurzame ingredienten! Ga naar www.fairfood.org.
Scheid de dooiers van de witten en zorg dat er geen spoortje dooier in het wit komt. Klop de dooiers met de suiker glad en meng er de mascarpone door. Klop de eiwitten met schoon materiaal in een schone kom stijf. Spatel ze voorzichtig door het mascarponemengsel.
Meng de koffie en de rum. Doop er één voor één de amaretti in en leg ze in laagjes in een kleine ovenschaal. Verdeel er de helft van de crème over. Maak weer een laag koekjes en crème en bestuif met cacao. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.
Scheid de dooiers van de witten en zorg dat er geen spoortje dooier in het wit komt. Klop de dooiers met de suiker glad en meng er de mascarpone door. Klop de eiwitten met schoon materiaal in een schone kom stijf. Spatel ze voorzichtig door het mascarponemengsel.
Meng de koffie en de rum. Doop er één voor één de amaretti in en leg ze in laagjes in een kleine ovenschaal. Verdeel er de helft van de crème over. Maak weer een laag koekjes en crème en bestuif met cacao. Laat enkele uren opstijven in de koelkast.